Skip links

Pusztai Ferenc

Pusztai Ferenc producer és a neve alatt jegyzett KMH Film produkciós iroda jelentős tapasztalatot szerzett a hazai és a nemzetközi filmes berkekben.

Tizenhét hazai és nemzetközi koprodukcióban készülő nagyjátékfilm létrejöttében működött közre mind többségi, mind kisebbségi félként. Olyan méltán elismert alkotások fűződnek nevéhez, mint a Fresh air (2006) és Pál Adrienn (2010) – Kocsis Ágnes rendezésében, A Nyomozó (2008) Gigor Attila jelzésével valamint a Karlovy Vary-ban Kristályglóbusszal jutalmazott Szabadesés, amelyet a producer és a rendező közösen nyert el. A KMH produkciói összesen 25 “A” kategóriás fesztiváldíjat nyertek az elmúlt évek során, és ezzel hatalmas elismerést szerezve a filmes szférában világszerte.

Pusztai Ferenc mindig ragaszkodik projektjeinek magas szakmai színvonalához, a KMH Film-ben készülő projektekkel, az alkotókkal közösen igyekszik széles körben elismert nemzetközi projektfejlesztési programokban részt venni. A 41. és a 42. Magyar Filmhéten megkapta az Év producere díjat, és Pusztai az Európai Filmakadémia és a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia ( EMMY) tagja.